top of page

Dags- og årshoroskop

Et fødselshoroskop er et øyeblikksbilde av solsystemet slik det så ut da personen ble født, og i horoskopet ditt står planetene i posisjonene de hadde under fødselen. Men Sol, Måne og alle planetene beveger seg stadig videre. Sett fra jordkloden går de fremover gjennom de 12 stjernetegnene på sin evige vandring rundt Zodiaken, eller Dyrekretsen.

 

Fødselshoroskopet er grunnmønsteret i mennesket. Når planetene på sin vei videre etter fødselen kommer i kontakt med dette grunnmønsteret, blir fødselshoroskopet aktivert og dette vil merkes av horoskopets «eier».  

 

Kontakten oppstår når dagens planeter står i spesielle vinkelforhold til planetene i fødselshoroskopet. Dette kalles "transitter". Her benyttes den samme type aspekter som i tolkningen av et fødselshoroskop. De viktigste aspektene er konjunksjon, kvadratur, opposisjon, trigon og sekstil.

 

For eksempel bruker Solen ett år på en runde rundt Zodiaken, sett fra jorden. Etter et halvt år befinner Solen seg tvers overfor der den sto i fødselshoroskopet, og det er 180 graders vinkel mellom fødselsdags-Solen og dagens Sol. Den danner da transitten Sol opposisjon Sol. Etter et år er Solen tilbake til utgangspunktet, altså der den sto i fødselsøyeblikket. Vi får da transitten Sol konjunksjon Sol. Denne transitten kommer inn hvert år på fødselsdagen.

 

Solen og de andre planetene danner transitter både til sin egen plassering og til alle de andre planetene og øvrige punkter i fødselshoroskopet. Når Mars kommer til det stedet der Saturn sto under fødselen, får vi transitten Mars konjunksjon Saturn.

 

Når planetene på sin vandring i himmelrommet kommer i transitt til planetene slik de står i fødselshoroskopet, kan det gjenspeile seg i ytre hendelser eller indre opplevelser og følelser.

 

Transittenes varighet

 

Sol, Merkur og Venus

Hvis Sol, Merkur eller Venus går i transitt til en planet i horoskopet, er effekten vanligvis merkbar i ett døgn eller to.

 

Mars

Transitter fra Mars varer gjerne i tre eller fire dager. Energiplaneten Mars bidrar ofte til at ting skjer.

 

Jupiter

Jupiter er vanligvis virksom i en eller to uker. Viktige stikkord for transitter fra denne planeten er ekspansjon og nye muligheter.

 

Saturn

Transitter fra Saturn kan merkes i flere uker. Stikkord for planeten Saturn er struktur, ansvar og disiplin. Noen ganger merkes Saturns innflytelse som motgang og hindringer. Transitter fra Saturn kan gi store forandringer i livet.

 

Uranus, Neptun og Pluto

Vi får de viktigste og mest dyptgående transittene når de ytre planetene Uranus, Neptun og Pluto danner aspekter til horoskopets Sol, Måne, Ascendant og de indre planetene. De ytre planetene beveger seg sakte gjennom Zodiaken. Derfor vil en transitt fra dem virke over lengre tid, og det kan være et varsel om betydningsfulle forandringer i livet.

Dags-horoskopet viser transitter til fødselshoroskopet

I årshoroskopet ser du hvordan du kan leve i harmoni med de kosmiske syklusene.

I astrologien som i livet ellers er det som teller ikke hvordan du har det, men hvordan du tar det. De mest krevende og vanskelige transitter fra Saturn kan gi deg erfaringer som leder til livsvisdom og indre styrke. Samtidig kan positive transitter fra Jupiter ødsles bort i latskap, dumdristighet og uansvarlighet. Det er ditt liv, dine muligheter, ditt ansvar.

bottom of page