top of page

Mars i horoskopet

Mars astrologiske betydning i horoskopet

 

Hersker over:

 

Metall:

 

Stener som korresponderer:

 

 

 

Korrespondanse i kroppen:

 

Korrespondanse i energi-

legemet ifølge alkymi:

 

Korrespondanse i tarot:

 

Korrespondanse i kabbalah:

 

Stjernetegnet Væren

 

Jern

 

Blodsten (heliotrop), rubin, pyritt, garnet, hematitt, rød tigerøye, karneol

 

Binyrer og galleblære

 

Underlivssenteret (Svadhisthana chakra)

 

Tårnet

 

Sfæren Gevurah på Livets tre, samt

stien mellom Netzach og Hod

Mars er krigsguden i romersk mytologi. I astrologien representerer Mars temperament, aggresjon og begjær. Den står for kamp og konkurranse, initiativ, handlekraft og pågangsmot. Mars styrer våre dyriske instinkter for overlevelse, og den hersker over adrenalinet som setter i gang «kjempe eller flykte»-mekanismene i kroppen. Mars er drivkraften som får oss opp fra sengen om morgenen for å gjøre noe positivt utav livet. Mens Venus styrer kjærlighet og romantisk tiltrekning, forholder Mars seg mer til fysisk begjær og behovet for seksuell tilfredsstillelse.

 

Får Mars råde grunnen alene, er det ingen tid til tanke før handling. Det er en direkte, impulsiv og til tider rå kraft som må styres på rett måte. Mars er en motor som hjelper Solen og de andre planetene til å manifestere potensialet sitt. I en kvinnes fødselshoroskop sier Mars noe om hvilke egenskaper og persontrekk hun verdsetter hos en mann.

 

Det stjernetegnet hvor Mars står viser hvordan vi hevder oss, og det beskriver også vår grunnleggende seksuelle natur. Dessuten viser tegnplasseringen hvordan vi uttrykker aggresjon og sinne. En person med Mars i Tvilling vil typisk hevde seg gjennom samtaler og annen mental aktivitet. I kjærlighetslivet vil han eller hun ønske seg variasjon fremfor rutine. Med Mars i Tyr vil man i større grad hevde seg gjennom konkrete handlinger og fysisk aktivitet. Innen parforhold og kjærlighet vil han eller hun ønske mer trygghet og stabilitet enn det som gjelder for Mars i Tvilling.

 

Mars sin husposisjon viser på hvilket livsområde vi best kan bruke vår fundamentale livsenergi. Her kan vi hevde oss, vise entusiasme og ha pågangsmot. En person med Mars i horoskopets 10. hus kan for eksempel bruke mye energi på jobben og sin posisjon i samfunnet. Mars i 2. hus vil som regel ha mer fokus på å skape verdier og materiell velstand, og bygge en trygg base å handle ut fra.

 

Mars positivt uttrykt:

aktiv, selvsikker, direkte, handlekraftig og eventyrlysten.

 

Mars negativt uttrykt:

overdrevent impulsiv, hissig, utålmodig, aggressiv og egosentrisk.

 

Transitter fra Mars:

Når energiplaneten Mars i transitt danner et aspekt til planeter i fødselshoroskopet, vil den gi ekstra energi til den aktuelle planeten. Temaene som den kontaktede planeten står for, vil komme i fokus disse dagene. For eksempel blir det ofte mer fart i kjærlighetslivet når Mars går i konjunksjon med Venus i fødselshoroskopet.

 

 

bottom of page