top of page

Solen i horoskopet

Solens astrologiske betydning i horoskopet

 

Hersker over:

 

Metall:

 

Stener som korresponderer:

 

 

Korrespondanse i kroppen:

 

Korrespondanse i energi-

legemet ifølge alkymi:

 

Korrespondanse i tarot:

 

Korrespondanse i kabbalah:

 

Stjernetegnet Løven

 

Gull

 

Diamant, solsten, gul topas,

kvarts, rav, citrin, krysoberyll

 

Hjerte

 

Hjertesenteret (Anahata chakra)

 

 

Solen

 

Sfæren Tifaret på Livets tre, samt

stien mellom Yesod og Hod

Solen er den viktigste faktoren i horoskopet. I astrologien står den for selve livsnerven og senteret i vår psykologiske natur. Den gjenspeiler grunntonen i livet. Der Solen står i horoskopet er vi på hjemmebane. Der har vi vekstmuligheter, og derfor er det også et område vi søker oss til. Det er i Solens hus og stjernetegn vi best kan uttrykke det essensielle i oss. Solen i vårt eget horoskop har også noe å si om hvordan vi opplevde far eller den nærmeste mannlige omsorgspersonen i barndommen.

 

Solens plassering i stjernetegn gir informasjon om våre grunnleggende kvaliteter, hvordan vi markerer oss og mål vi har i livet. For eksempel vil en person med Solen plassert i ildfulle Væren, som regel være selvstendig og flink til å ta initiativ. En person med Solen i det motstående stjernetegnet Vekten vil vanligvis være flink til å samarbeide og gå i dialog med andre.

 

 

Solens betydning i horoskopet

Solens plassering i hus viser hvor vi utfolder oss naturlig. På dette livsområdet åpner det seg muligheter til å gjøre en innsats og la personligheten skinne. Her kan vi best uttrykke soltegnets kvaliteter. En person med Solen i horoskopets 10. hus vil typisk søke seg mot et yrke som gir autoritet og ansvar. Karrieren og posisjonen i samfunnet vil sannsynligvis være viktig for ham. Står Solen i 4. hus, vil hjem og familie spille en større rolle i livet.

 

Solen positivt uttrykt:

positiv, åpen og imøtekommende; sterk utstråling og et naturlig midtpunkt.

 

Solen negativt uttrykt:

egosentrisk og arrogant; et overdrevent ønske om å være spesiell.

bottom of page