top of page

Uranus i horoskopet

Uranus astrologiske betydning i horoskopet

 

 

Hersker over:

 

Metall:

 

Stener som korresponderer:

 

Korrespondanse i tarot:

 

Korrespondanse i kabbalah:

 

 

Stjernetegnet Vannmannen

 

Uran

 

Akvamarin, blå celestitt, asuritt

 

Narren

 

Stien mellom Keter og Chokhmah

Uranus befinner seg like utenfor Saturn, og i astrologien er det Uranus som gjør opprør mot den konservative Saturns ansvar og begrensninger. Uranus representer brå forandringer, frihet, originalitet og vilje til å gå sine egne veier. Den tar ikke personlig hensyn og knuser gjerne noen egg for å lage omelett. Ofte slår Uranus-effekten ned som lyn fra klar himmel.

 

Der Uranus står i fødselshoroskopet vil du oppleve omveltninger og brå skiftninger, og du kan få mange nye impulser og muligheter. Uranus viser vår evne til å tenke i nye baner og finne originale løsninger på gamle problemer. Den er knyttet til ny teknologi, innovasjon, oppdagelser, og alt som er progressivt og fremtidsrettet. Uranus gjør opprør mot det som er stivnet, stagnert og som bare går på ren rutine.

 

Den viser også vårt behov for å markere oss, å være individualister som handler og tenker uavhengig av andre. Negativt kan Uranus komme til uttrykk gjennom overdreven opprørstrang, ekstrem individualisme, særegenheter og manglende vilje til å vise hensyn eller ta ansvar.

 

Uranus oppholder seg flere år i hvert stjernetegn, og i en personlig tolkning er tegnplasseringen av mindre betydning. Husposisjonen til Uranus viser et livsområde hvor vi ønsker å være fri og skille oss ut. Her møter vi gjerne plutselige forandringer, bevegelse og fornyelse. På dette livsområdet oppfordres vi til å ta avstand fra det velprøvde, etablerte og tradisjonelle for å finne vår egen vei. Her kan vi være originale, kreative og uavhengige. Uranus i horoskopets 10. hus kan for eksempel antyde en jobb eller karriere der man er selvstendig og kreativ.

 

Aspekter mellom Uranus og de ytre planetene Neptun og Pluto er ikke så viktige i en personlig tolkning, med mindre personlige planeter også er involvert. Aspekter til Sol, Måne, Merkur, Venus, Mars, Ascendant og MC er ofte viktige. Uranus gir impulser til nye måter å uttrykke den aktuelle planeten på. Den elektrifiserer og får fart på alt den kommer i kontakt med.

 

Uranus positivt uttrykt:

original, oppfinnsom og intuitiv, utnytter muligheter, tar hensyn til eget og andres frihetsbehov.

 

Uranus negativt uttrykt:

rastløs, utålmodig og sta. Overdreven opprørstrang, et stadig behov for spenning og å være spesiell.

 

Transitter fra Uranus

Uranus bruker omtrent 84 år på sitt kretsløp rundt Solen. Det betyr at den cirka hvert 21. år vil gå i kvadratur, opposisjon eller konjunksjon til sin egen plassering i fødselshoroskopet. Dette er viktige overgangsfaser i livet.

 

Uranus i transitt forandrer og bryter opp ting og situasjoner. Den søker å skape mer frihet og gi oss nye muligheter. Uranus skrur opp tempoet i livsrytmen og oppfordrer oss til å ta sjanser og eksperimentere. Noen ganger kan en Uranus-transitt vise til en krevende periode med mye usikkerhet. Det kan også skje lite velkomne avbrudd, ulykker og andre plutselige hendelser.

 

bottom of page