top of page

Underskudd eller ubalanse i vannelementet

 

Her har vi samlet en del forslag til hvordan du kan komme i bedre kontakt med vannenergien for å skape en balanse. Rådene gjelder både de som har mangel på vann i horoskopet, og de som har stor overvekt av vann.

 

Symptomer på manglende eller ubalansert vannenergi

 

Hvert stjernetegn i dyrekretsen er relatert til en del av den fysiske kroppen. Vanntegnene Krepsen, Skorpionen og Fiskene har henholdsvis bryster, underliv med kjønnsorganer, og føtter som sine primære soner. Hvis vannenergien er i underskudd, eller hvis den er blokkert og innestengt, kan det skape problemer i disse delene av kroppen.

 

For eksempel er muskelspenninger i hofteområdet vanlig ved blokkeringer i seksualenergien, som er relatert til vannelementet (i kombinasjon med ild). Også nedre del av ryggen kan være stiv og anspent ved blokkert eller manglende vannenergi.

 

Yoga, tai chi chuan, massasje, aromaterapi, samt kroppsorienterte terapier som polaritetsterapi kan løse opp muskelspenninger og åpne for fri gjennomstrømning av vannenergi.

 

Også problemer med prostata eller livmor og eggstokker kan være signaler om ubalansert eller blokkert vannenergi. Væskeansamling i kroppen er et annet typisk symptom.

 

Dessuten kan blant annet allergier og hudproblemer være relatert til vann. Dette kan imidlertid også skyldes ubalanse i andre elementer, som for eksempel undertrykt ild.

 

Ubalanse i vannenergien kan gi negative og destruktive vaner i hverdagslivet. Typisk her er forskjellige former for avhengighet, som rusproblemer.

 

Lite eller blokkert vannenergi i horoskopet kan gi tendens til å undervurdere følelsenes betydning. Man kan ha vansker med å forstå og håndtere egne følelser og ha problemer med å opprette tette følelsesmessige bånd til andre.

 

Kroppens vannchakra er sakralsenteret, lokalisert like nedenfor navlen (Svadhistana chakra). Ubalanse i vann gir ubalanse i dette energisenteret.

 

 

Symptomer på mye, men ubalansert vannenergi

 

 • Overfølsom og veldig sensitiv. Store følelsesmessige opp- og nedturer.

 

 • Blir fort bekymret og har dårlig evne til å håndtere følelsesmessig vanskelige situasjoner.

 

 • Det er vanskelig å ha et saklig og realistisk syn på tingene, fordi følelsene farger opplevelsene så sterkt. Er derfor subjektiv og har problemer med å vurdere forholdene objektivt.

 

 • Vansker med å trekke grense mellom seg selv og andre. Veldig åpen for negative innflytelser fra andre mennesker og omgivelsene.

 

 • Tendenser til virkelighetsflukt og dagdrømmeri.

 

 • Passivitet og tilbaketrekning.

 

 

Øvelser for å roe ned og harmonisere vannenergien

 

Ved mye, men ubalansert vannenergi vil det være viktig å gjøre ting som roer ned vannenergien:

 

 • for eksempel CD med guidet meditasjon som leder deg inn i en avslappet og meditativ stemning. 

 

 • Det er viktig å få nok hvile. Trekk deg tilbake fra omverden for en periode. Har du sterk betoning av vannelementet i horoskopet, er det viktig med alenetid for å lade batteriene. Det vil gjøre at du lettere får tak på de positive sidene ved vannenergi.

 

 • Pass på grensen mellom deg selv og andre! Ikke ta andres lidelse og problemer for mye inn over deg. Du må gjerne hjelpe andre, men ikke la dem trekke deg ned.

 

 • Lær deg å ta hensyn til egne, emosjonelle behov. Selv om du sikkert har et naturlig behov og ønske om å hjelpe og gi omsorg til andre, er det viktig også å kunne si nei!

 

 • Siden du er så sensitiv overfor andre personer og omgivelsene, er det viktig at du ikke tilbringer for mye tid blant negative og destruktive mennesker. Du kan nemlig fort ta inn destruktive innflytelser fra folk rundt deg.

 

 • Gi utløp for følelsene dine, slik at du ikke brenner inne med dem. Men alt med måte. Noen kan overdrive på dette punktet, slik at de formelig drukner i egne følelsesutbrudd.

 

 • Finn positive utløp for vannenergien. Det kan for eksempel være gjennom kunst og annen kreativ virksomhet, eller ved å gi hjelp og omsorg til andre.

 

 • Ha et arbeid eller delta i aktiviteter som du har et følelsesmessig engasjement for. Dermed styrer du vannenergien din inn i konstruktive kanaler.

 

 • Hengi deg til et ideal, og jobb for å realisere dette.

 

 • Ha kontakt med mennesker som kan hjelpe deg til å få en positiv retning på all vannenergien din. Her kan du dra nytte av for eksempel personer med mye jord i horoskopet. Disse folkene vil gjerne ha en stabilitet og stødighet som gjør deg godt.

 

 • Det er mulig å lære seg å kontrollere følelsene i stor grad, gjennom blant annet å utvikle en rasjonell og klar forståelse av situasjonen. Slik kan du bedre styre følelsene ved hjelp av tenkningen.

 

 • Oppøv evnen til positiv tenkning! Unngå fastlåste tankespor og depressive tanker. Evnen til å tenke positivt og til å se muligheter kan trenes opp, på samme vis som du kan trene opp den fysiske muskelstyrken. Utvikle optimisme og tillit til livet. Det viktige er ikke hvordan man har det, men hvordan man tar det.

 

Her kan du lese om stimulering av vannenergien...

bottom of page