top of page

Månen i horoskopet

Månens astrologiske betydning i horoskopet

 

 

Hersker over:

 

Metall:

 

Stener som korresponderer:

 

 

Korrespondanse i kroppen:

 

Korrespondanse i energi-

legemet ifølge alkymi:

 

 

Korrespondanse i tarot:

 

Korrespondanse i kabbalah:

 

 

Stjernetegnet Krepsen

 

Sølv

 

Månesten, selenitt, perle, opal,

kalsitt, beryll

 

Hjerne

 

Senteret over hodet (Sahasrara

chakra)

 

 

Yppersteprestinnen

 

Sfæren Yesod på Livets tre, samt

stien mellom Keter og Tifaret

Sett fra Jorden er Månens omkrets like stor som Solens, og i astrologien er Sol og Måne nesten like betydningsfulle. Noen mennesker er mer preget av Månen enn av Solen. Det kan skje hvis Månen er i et vanntegn (Kreps, Skorpion eller Fiskene), hvis den er i konjunksjon med Ascendanten eller har mange viktige aspekter til andre planeter i horoskopet.

 

Mens Solen er rasjonell, står Månen for følelser og irrasjonelle instinkter. Den representerer også våre vaner og hvordan vi reagerer på ting. Siden vaner og instinktive reaksjoner er noe vi har tilegnet oss i tidligere faser av livet, kan vi si at Månen står for fortiden. Solen representerer i større grad vårt «her og nå».

 

Månen viser også vårt behov for trygghet. Den står for barnet i oss, og dessuten den pleiende og beskyttende siden av vår natur. Månens plassering kan også si mye om behovet for støtte og omsorg fra omgivelsene. Månen i vårt eget fødselshoroskop representerer vår biologiske mor eller viktigste morsfigur, og vårt forhold til henne.

 

 

 

 

 

Månens betydning i horoskopet

Vår fantasi og innlevelsesevne blir til en viss grad vist av Månens plassering i horoskopet. Når vi handler ut fra Månen kan vi være fantasifulle, kreative, sentimentale, tilpasningsdyktige og beskyttende. På den negative siden kan vi være humørsyke, rastløse, irrasjonelle og usikre.

 

Det stjernetegnet hvor Månen står preger grunnstemningen i personligheten. Det sier mye om hvordan vi føler oss til daglig og har det med oss selv. For eksempel vil en person med Månen i Skytten gjerne ha en positiv grunntone og se optimistisk på livet. Står Månen i det neste stjernetegnet som er Stenbukken, vil personen ha tendens til å bekymre seg mer og se mørkere på tingene. For en Skytte-måne er glasset halvfullt, mens en Stenbukk-måne ser det samme glasset som halvveis tomt.

 

Månens husposisjon viser på hvilke livsområder vi føler oss mest «hjemme» eller komfortable, og hvor vi søker etter trygghet og en fast base i livet. Her faller det naturlig for oss å gi utløp for følelser. For en person med Månen i horoskopets 4. hus vil hjemmesfæren og familien være viktig, mens en Måne i 11. hus vil ha fokus på sosiale grupperinger og venner. Blant disse føler man seg hjemme.

 

Månen beveger seg hurtig og står bare cirka 2 ½ døgn i hvert stjernetegn. Derfor er det viktig å ha nøyaktig klokkeslett for fødselen, særlig hvis Månen er plassert ved begynnelsen eller slutten av et stjernetegn. Synes du at beskrivelsen av Månen i horoskopet ditt ikke stemmer, bør du sjekke klokkeslettet for fødselen og se om Månen kanskje har blitt plassert i feil tegn.

 

Månen positivt uttrykt:

indre tilfredshet, omsorgsfull, tilpasningsdyktig.

 

Månen negativt uttrykt:

overfølsom, usikker, humørsyk.

 

bottom of page