top of page

De tre kroppstyper

En utbredt teori sier at det finnes tre primære kroppstyper. Det er

 

  • ektomorf

  • mesomorf

  • endomorf

 

Det finnes få «rene» kroppstyper, og de fleste av oss har noe midt imellom to av de primære kroppstypene.

 

Også læren om kroppstyper lar seg lett integrere med vestlig astrologi og kan brukes sammen med informasjon om elementbalansen i horoskopet. Slik kan du få ledetråder til å se om du har overvekt eller underskudd av et element. Når du har funnet ut det, kan du bruke forslagene om hvordan harmonisere elementene gjennom blant annet kosthold og fysiske øvelser. Sammenlign også kroppstype med informasjon fra håndanalyse.

Ektomorf luft

Ektomorf – luft

En typisk luftkropp er lettbygget, slank og tynn, og har lav vekt. Ryggområdet er smalt.

Endomorf – vann

Endomorf – vann

En typisk vannkropp er av moderat størrelse og ser «polstret» ut. Blir lett overvektig og har tendens til væskeansamling. Fyldige bryster og bakende. Ryggområdet er bredt.              

Mesomorf – ild

Mesomorf – ild

En typisk ildkropp er av middels størrelse og vekt, balansert og harmonisk, og er muskuløs uten å trene. Ryggområdet er middels bredt.

 

Endomorf – jord

Endomorf – jord

En typisk jordkropp er kompakt og tettbygget, med tykke armer og ben, og kort hals. Ser veldig «jordet» ut, og er fastere i fisken enn en vannkropp. Ryggområdet er som regel bredt.

 

Har du for eksempel en kraftig og tung kropp som ligner på den endomorfe kroppstypen, kan dette være en indikasjon på at du har underskudd av luft eller ild. Hvis horoskopet ditt i tillegg viser at du har få planeter i de tre luft-tegnene, kan du gå ut fra at du har problemer med luft-elementet. Du bør da lese om tiltak for å stimulere og balansere kroppens luft-energier.

 

Vær oppmerksom på at Ascendanten og planeter i første hus har særlig mye å si for utseendet og den fysiske kroppen. Hvis du for eksempel har Ascendanten i Tvillingene, kan du allikevel ha en typisk ektomorf kroppsbygning (= luft), selv om du har få planeter i lufttegnene Tvillingene, Vekten og Vannmannen. Også livsførsel, kosthold og andre faktorer spiller inn, så det ytre utseendet gir bare en antydning om den indre energibalansen.

bottom of page